Robert T Abney & Associates Bankruptcy Law, Commercial Law: Afgørelse begrænser hedengangne advokatfirmaer hævder at uafsluttede sager

Published by Blaine Levering

I et slag mod advokatfirma konkurs trustees fastslog New Yorks højesteret, athedengangne advokatfirmaer ikke kan forrente overskud fra ufærdige arbejde taget afderes tidligere advokater til ny professionel hjem.

Enstemmighed ved New York Court of Appeals, udgivet tirsdag, afviser skarptargumenter af dem slappe af advokatfirmaer Coudert brødre LLP og Thelen LLP, somhar længe insisteret på, den såkaldte uafsluttede doktrin giver dem myndighed til clawback penge tjent på indtil juridiske spørgsmål til fordel for kreditorerne.

Istedet, retten fundet, "et advokatfirma ejer ikke en klient eller en engagement, og erkun berettiget til at blive betalt for faktisk præsterede tjenesteydelser."

I sidespor med de advokatfirmaer, der hyrede advokater fra Coudert og Thelen, sagdeDomstolen at giver overskud fra hver time gebyr spørgsmål til at flyde tilbage tilkonkurs godser ville have "talrige bivirkninger" og i strid med grundlæggendeprincipper for advokat-klient forhold.

Truslen om clawback fordringer efter en advokat til en ny virksomhed, Domstolenfremførte, kan forårsage partnere til at flygte fra en kæmper fast ved det første tegn påproblemer. "Naturligvis, denne løbe-on-the-bank mentalitet gør turnaround af enkæmper virksomhed mindre sandsynligt," regerende, skrevet af dommer Susan PhillipsLæs med sammenfald af Rettens seks andre dommere, sagde

Dom, mens kun bindende til advokatfirmaer, der opererer i New York, er tilbøjelige til athave en bredere rækkevidde, industri-watchers sige — navnlig i lyset af afgørelsenåede sidste måned af en føderal dommer i Californien, der også fundet en konkurs lovfirma kunne ikke samle overskud på ventende opgaver.

"De ønskede at sætte en aktiepost i hjertet af uafsluttede krav rundt om i landet, ogdet er, hvad har været realiseret," William Brandt, planen administrator i sagenCoudert, sagde i tirsdagens dom. "Det er en politisk og politik beslutning."

Afgørelsen vil også direkte indflydelse på snesevis af virksomheder, der hyredeadvokater fra Dewey & LeBoeuf LLP omkring tidspunktet for dens dramatiske 2012sammenbrud. Mens ingen dragter er blevet bragt endnu i Deweys konkurs, har denhedengangne virksomhedens administrator angivet han planer om at forfølge millioneraf dollars i uafsluttede sager.

"Deter vigtigt, at Domstolen enstemmigt anerkendt, at klienter, ikke advokater ogadvokatfirmaer, ejer klient spørgsmål," sagde Shay Dvoretzky, en Jones dag partner,der repræsenterede hans firma i Coudert appel. "Og at et advokatfirma har en ret skalbetales kun for arbejdet, det udføres, ikke for en andens arbejde." Flere andrevirksomheder også optrådt opposition Coudert i sagen, herunder Dechert LLP og K & L Gates LLP.

Thelen trustee Yann Geron sagde tirsdag, at beslutningen markerer afslutningen på vejtil sit krav mod Seyfarth Shaw LLP, som hyrede 11 partnere fra Thelen. "På vegne afkreditorerne, vi er skuffede over den retsafgørelse, men respekterer at det er enenstemmig afgørelse, som giver trustees og lov virksomheder en klar vej frem i NewYork," sagde han via e-mail.

Udøvelse af uafsluttede fordringer har trukket i år. Thelen opløst i 2008, og Coudertbrødre lukket i 2005. Begge godser har allerede indsamlet millioner af dollars gennembosættelser med andre efterfølger virksomheder, et træk, der også har spillet i andrelov fast konkurser.

New Yorks højesteret tog op tilfælde efter anmodning af den anden amerikanskeCircuit Court of Appeals, som anmodet retten om at skabe klarhed på timebasis gebyrspørgsmålet fra en stat lov perspektiv. New York lovgivning anerkender allerede, atnogle gebyrer bør deles på verserende sager, uforudsete gebyr, som ikke varomtvistede i sager.

Under oral argumenter i Albany sidste måned, dommerne spørgsmålstegn ved,hvordan den ufærdige forretningsregel giver mening i dagens juridiske landskab, enpræget af hyppige krybskytteri af top billers af konkurrerende virksomheder.

At følelser synes stærkt i tirsdag dom, som afslutter: "I sidste ende trustees' teorisimpelthen ikke comport med vores profession traditioner og den kommerciellevirkelighed i praksis af loven i dag."

Published on Law